16 Ocak 2012 Pazartesi

Liyakat

Sezon başından beridir oynadığı futbolla, ortaya koyduğu mücadeleyle adından söz ettiren bir isim var. Egemen Korkmaz. Bu adam, yedek kontenjanından alınmış olmasına, geçen yıl sergilediği sert futbol ve yaptığı faullerin koyduğu şerhe rağmen Beşiktaş camiası tarafından hemen sevilip kabullenildi.

Beşiktaş'a gelmeden önce Trabzon ve Bursaspor formalarını da giyen oyuncu kartal yürekli oluverdi. Olmasın mıydı? Tüm maçlarda oynayan, rotasyondan hiç dışarı alınmayan oyuncu Beşiktaş-Bursapor maçında böyle bir teste tabi tutulacağını nereden bilirdi?

Meşhur eski takıma karşı oynama tribinden maç öncesi yapılan "Egemen Bursa'nın ana... ..." tezahüratını kaçırdık. Maç bitiminde "Egemen sahaya üçlü çektir kartala" tezahüratlarına alkışlayarak yanıt veriyor, futbol her ne kadar profesyonel olsa da, amatörlüğün içinde bir yeri olduğunu unutmadığını belli ediyordu. Bugün gol atsa sevinecek miydi? İlhan Mansız sevinmiş miydi Ankaragücü formasıyla bize gol attığında?


Asıl bomba o sahayı terk ettiğinde oldu. Tezahüratlar devam etti. O "kartal yürekli" dedikleri adama "sahaya çıkmayan bursalı olsun" dediler. Kimse çıkmadı. Bir kupa töreni mi vardı ki bekliyordu herkes? Biz de bekledik. Beklerken de hep dua ettik, "çıkma ulan!".

Işıklar söndü, ıslıklar patladı. Yönetim Egemen'i getirmeliydi. Kim girdi araya da bilinmez, geldi. Gelir gelmez "Beşiktaş'lı olmayanlar da birilerinin çocuğudur" tezahüratı başladı. Arkasından üçlü. Ne üçlüymüş arkadaş..

Bu yaptığıyla rakibe saygıdan zerre nasibini almamış, kendi mastürbasyonunun peşinde olan yüce kurumumuz Çarşı, Beşiktaş'ı yerin dibine somuştur. O Çarşı, futbol etiğine ne kadar saygı duyduğunu göstermiş, belki futbolcusunu ve ailesini zor durumda bırakmaktan çekinmemiştir. Bugün yaptıklarını efsane futbolcusu olan Baba Hakkı'ya yapamazlardı. Israr ederlerse de orada formasını asardı. İşte bu yüzden efsane futbolculara layık değilsiniz, o tribünlere de, ağzınıza aldığınız o Beşiktaş'lılığa da.

Binlerce kişi bekliyormuş tribünlerde, çıkacakmış tabi! Siz çıkacaksınız o tribünlerden. Ya da o tribünlerde Babanızdan öğrendiğiniz gibi davranacak, çocuğunuza öyle miras bırakacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder