23 Ekim 2011 Pazar

Beşiktaş Başkanı Şikeye Ceza Kalksın Diyemez!


Demez efendim diyemez. Herkesin başkanı diyebilir, Beşiktaş Başkanı diyemez. Şike yapmış olsa da diyemez. Beşiktaş ile şike kelimeleri başkası yapsa da yan yana gelemez.

Beşiktaş başkanı olmadan önce, insani duygulara sahip, adalete inanmış olmak gerekir. Oyuna, hayata leke sürecek herhangi bir çabanın tarafımızca sahiplenilmemesi, tam tersi, yerin dibine batırılması gerekir.

Bu oyunun adı UEFA tarafından "adil ve güzel oyun" diye konulmakta, oyunun adil ve güzel olması için kriterler, yazılı kurallar belirlenmekte ve önlemler alınmaktadır.

2000 yılına kadar Türkiye'de bu oyunun adil ve güzel olmasını, sadece vicdanlara yazılı ahlak kuralları ve o zamanlar adını kimsenin koymadığı duruşu ile sağlamaya çalışan Beşiktaş, doğal olarak oyunu karartan ve ahlaksızlaştıran faaliyetlerin de kurbanlarından biri olmuştur.

Gariptir ki, 2000 yılından sonra "Beşiktaşlı" denince akla gelen iyi huy ve özelliklerin zerresine sahip olmayanlar bu özelliklerin adını "Beşiktaşlılık Duruşu" diye koymuş, lakin bırakın bu tanımın içini doldurmayı, davranışlarıyla bu kavramı amiyane tabirle taşak malzemesi haline getirmişlerdir.


Aslında ayinesi iştir kişinin lafa bakılmazdan hareketle, basireti yaptıklarından menkul zatlardan adil, güzel ve vicdani karar ya da demeçler bekleyerek Beşiktaş taraftarı olarak kendimizi kandırsak da, uzatmayalım, Beşiktaş başkanının şikeye cezayı kaldırmaya teşebbüs etmesini rüyamızda görsek "hastirlan" diyeceğimizden dolayıdır herhalde hayal kırıklığımız.

Şikeye ceza kalksın demek, bu cezayı kaldırmak için teşebbüste bulunmak Beşiktaşlılıkla, aslında insanlıkla, uzaktan yakından ilgisi olmayan bir davranış biçimidir. Bu davranış biçimi hem Beşiktaş tarihine ihanet, hem de yeni Beşiktaşlı olanlara, geleceğin Beşiktaşlılarına verilebilecek en kötü örnektir.


"Şikeye ceza kalksın" demek çocuğuna aile terbiyesi verememekle, "çal, çırp, yalan söyle, dolandır çocuğum" demekle aynı şeydir. Beşiktaşlılık halı sahada maç yaparken bile topa elle müdahale ettiğinde veya top kendine çarpıp çıktığında kimse görmese, farketmese bile "El var!", "Benden çıktı" demektir.

Beşiktaş Başkanı'na düşen görev şikeye maksimum cezanın verilmesini sağlamak adına elinden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır. En ağır cezayı talep etmelidir. Şikeyi Beşiktaş yapmış olsa dahi "Şeriatın kestiği parmak acımaz" demelidir. Aslı esasında, Beşiktaş isminin böyle iğrenç bir soruşturmada geçmesine neden olan bir başkan derhal istifa etmelidir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder